ירושות
משרדנו, מעניק שירות אישי בטיפול בהכנת צוואות, בבקשות לצווי ירושה, צווי קיום צוואה ולמינוי של מנהלי עיזבון.
הנושא של ירושות וצוואות מורכב מטבעו, משום שהוא שילוב של מוות, משפחה, רגש, רכוש, ואינטרסים. בהליך כזה מתעוררות המון אמוציות ולכן כדי לנהל את התהליך באופן המיטבי ביותר לטובת הלקוח, חשוב שכל צעד ילווה ביעוץ של עורך דין מומחה בתחום זה, אשר בקיא בכל הסוגיות ופסקי הדין העדכניים ביותר, כך שהאינטרסים של הלקוח ישמרו ותוצאות ההליכים השונים, ישרתו במידה אופטימלית את טובת הלקוח.
ירושה על פי דין או לפי צוואה – מה ההבדל?
במידה ואדם לא ערך צוואה הרי שהחוק קובע מי ירש אותו, באיזה חלקים ומה סדר הירושה- זוהי ירושה על פי דין. במקרה כזה יינתן צו ירושה.
לדוגמא כאשר אדם נשוי ויש לו ילדים הולך לעולמו ולא הותיר אחריו צוואה יורש בן או בת הזוג מחצית מהזכויות והמחצית האחרת מתחלקת בין ילדיו בחלקים שווים.
כאשר אדם מבקש לחלק את רכושו לאחר מותו בדרך שונה ממה שהחוק קובע, עליו לערוך צוואה. במקרה כזה יינתן צו קיום צוואה.
ירושה על פי דין – במצב זה הנפטר לא הותיר אחריו צוואה ויש לפעול בחלוקת הרכוש בהתאם לחוק הירושה.
ירושה על פי צוואה – אדם יכול להחליט בכל רגע נתון במהלך חייו לכתוב צוואה שבה הוא מעלה את בקשותיו ורצונותיו האישים ביותר ואת דרך הטיפול שהוא מבקש לנקוט בענייניו. הנושא המרכזי בצוואה הוא חלוקת רכוש ובהתאם למצוין בה, חלוקת הרכוש תיעשה , ככל הניתן, במגבלות החוק, בהתאם לרצונו של המצווה.
כאשר אדם מבקש לחלק את רכושו לאחר מותו בדרך שונה ממה שהחוק קובע, עליו לערוך צוואה. יש לשים לב שלעיתים, עריכת הצוואה היא לא על מנת לשנות את זהות היורשים הטבעיים על פי חוק, אלא כדי להשאיר הוראות על דרך ניהול העיזבון, הוראות לעניין קטין, הוראות לעניין חסוי וכו'.
יחד עם זאת , המציאות והתביעות הרבות בבית המשפט מוכיחות כי גם כאשר הכול רשום ומסודר בצוואה , זה לא מבטיח כי ההליך הזה ינוהל בקלות, משום שיתכן ואחד מהיורשים עשוי לטעון לפגם או בטלות הצוואה, כך שישנה חשיבות רבה בניסוח צוואה בכתב אצל עורך דין על פי כל סעיפי החוק ובכך לסייע במזעור בעיות עתידיות.
השירות שלנו כולל בין היתר את הנושאים הללו:
עריכת צוואה.
טיפול ב"צוואות בחיים".
בקשות לצווי ירושה.
בקשות לקיום צו ירושה.
התנגדות לצוואות.
ניהול עזבון.
מזונות מעיזבון.
סוגי צוואות:
צוואה הדדית: סעיף 8א' לחוק הירושה מאפשר לבני זוג אשר הגיעו להחלטה משותפת באשר לאופן חלוקת הרכוש המשותף לקבעו בשתי צוואת נפרדות אך הדדיות, או במסמך משותף אחד, כיצד יחולק רכושם כאשר כל צוואה מבוססת ותלויה בצוואה השנייה.
צוואת שכיב מרע צוואה בעל פה: שכיב-מרע וכן מי שרואה עצמו, בנסיבות המצדיקות זאת, מול פני המוות, רשאי לצוות בעל פה בפני שני עדים השומעים לשונו.
דברי המצווה, בציון היום והנסיבות לעשיית הצוואה, יירשמו בזיכרון-דברים שייחתם בידי שני העדים ויופקד על ידם אצל רשם לענייני ירושה; רישום, חתימה והפקדה כאמור ייעשו ככל האפשר בסמוך לאחר שניתן לעשותם.
צוואה בעל פה בטלה כעבור חודש ימים לאחר שחלפו הנסיבות שהצדיקו עשייתה והמצווה עודנו בחיים.
צוואה בכתב יד: צוואה בכתב-יד תיכתב כולה ביד המצווה, תישא תאריך כתוב בידו ותיחתם בידו. יש להקפיד כי הכתב ברור, תוכן הצוואה אינו משתמע ל 2 פנים והיא מתוארכת כדין.
צוואה בעדים: צוואה בעדים תהיה בכתב, תצוין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת-ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור. יש לשים לב שהעדים אינם יכולים להיות היורשים על פי הצוואה.
צוואה בפני רשות: צוואה בפני רשות תיעשה על ידי המצווה באמירת דברי המצווה בעל פה בפני שופט, רשם של בית משפט או רשם לענייני ירושה, או בפני חבר בית-דין דתי. לחילופין ניתן להגיש דברי-הצוואה בכתב, על-ידי המצווה עצמו, לידי שופט או רשם של בית משפט, רשם לעניני ירושה, רשם או חבר בית הדין הדתי כאמור.
הפקדת צוואה: מי שעשה צוואה בכתב-יד או בעדים רשאי להפקידה אצל רשם לענייני ירושה; ההפקדה תהיה במסירת הצוואה על-ידי המצווה עצמו לרשם לענייני ירושה.
צוואה שהופקדה ונשמרה בפיקדון לפי סעיף זה עד מותו של המצווה תהיה ראיה לכאורה שהאדם הנקוב בה כמצווה עשה את הצוואה ושנעשתה לכל המאוחר ביום ההפקדה.
אין בסעיף זה כדי לגרוע מזכותו של המצווה לקבל בחזרה בכל עת צוואה שהפקיד.
למשרדנו בקיאות רבה וידע של שנים בכל תחום הצוואות והירושות. אנו מקפידים על שירות אישי, מקצועי וברמה הגבוהה ביותר, תוך מתן תשומת לב לכל הפרטים, הענקת טיפול מעמיק ויסודי ועם זאת יעיל ואפקטיבי.
צוואה בחיים הינה מסמך משפטי שבו אדם כותב ומצווה כיצד ינהגו בו אם וכאשר יהיה במצב גופני ו/או נפשי אשר ימנע ממנו לקבל החלטות עבור עצמו.
במסמך נותן המצווה הוראות לגביי הטיפול הרפואי שהוא מבקש שייעשה בו ובעיקר לגביי טיפול מאריך חיים לאחר שיתדרדר מצבו הגופני/ נפשי.
ישנם רבים אשר מבקשים כשכוחם עוד בין מותניהם לקבוע כיצד יטופלו לאחר שיאבדו את השליטה על גופם ו/או נפשם.
צוואה בחיים נועדה להכיל את ההוראות שמבקש אדם להורות.
יש לזכור כי צוואה זו אינה מטפלת בענייני רכוש והיא חלה כל זמן שהאדם בחיים.
צוואה זו לא באה במקום צוואה רכושית והיא באה בנוסף לה.
משרדנו מתמחה בעריכת צוואות בחיים וייעוץ משפטי בתחום. ניסיון רב שנים מעניק למשרדנו יתרון בטיפול מסור, מקצועי ורגיש ללקוח.
עיזבון הוא כלל רכושו וזכויותיו שהיו לאדם במותו. עיזבון מתחלק בין יורשי הנפטר לפי צוואותו ובמידה ולא השאיר צוואה יחולק העיזבון על פי חוק הירושה.
מנהל עיזבון מתמנה במקרים בהם יש צורך בניהול העיזבון לאוור מורכבותו והיקף נכסיו ו/או כאשר יש חילוקי דעות בין יורשים ו/או כאשר ישנם הליכים בקשר לצוואה והירושה אשר הם טרם הסתיימו בקשר לזכות היורשים ו/או במקרים בהם לא ניתן לאתר חלק מהיורשים או במקרים בהם כך ציווה הנפטר וכיו"ב.
תפקידו של מנהל העיזבון אשר מתמנה או על ידי המצווה או על ידי האפוטרופוס הכללי או הרשם לענייני ירושה הינו לדאוג לניהול העיזבון, לחלוקת העיזבון ותשלום חובות העיזבון. מנהל העיזבון והיורשים יכולים להגיע להסכם בין יורשים ולקבוע כיצד יחלוק העיזבון גם אם מדובר בחלוקה שונה מצו הירושה או הצוואה. מנהל העיזבון אחראי לעיזבון כולו ולא לחלקים ממנו ובכך עליו לדאוג לכלל הנכסים והזכויות של העיזבון עד לחלוקתו.
כיצד מגישים בקשה למינוי מנהל עיזבון?
כל יורש או זוכה בצוואה יכול לבקש מינוי מנהל עיזבון זמני כדי לשמור על נכסי העיזבון. זאת הוא יכול לעשות גם לפני קבלת צו ירושה או צו קיום צוואה.
משרדנו מתמחה בתחום ניהול העיזבונות ובעל ניסיון רב שנים בניהול עיזבונות רבי נכסים וזכויות כספיות ואחרות.
למשרדנו הניסיון והיכולת לשמור על נכסי העיזבון וגם למקסם את שוויו בשלב ניהול העיזבון.
משרדנו עושה כל מאמץ שניתן כדי להגיע להסכם בין יורשים לחלוקת העיזבון במידת האפשר תוך כדי שמירה על העיזבון ומקסום רווחיו של העיזבון לאורך הזמן.
כמובן שלאורך התהליך שם משרדנו את תשומת ליבו לכך שמדובר בסכסוך משפחתי ופועל על פי הרגישות הנדרשת תוך כדי קידום ההליכים לטובת כלל היורשים.